DOLGU
Kalıcı, yarı kalıcı ya da eriyebilen formlarda bulunan cilt dolguları, çukurların doldurulması, dokulara gerekli hacimlerin verilmesi, asimetrikliğin düzeltilmesi gibi amaçlarla kulanılırlar. Stres, güneş ışınlarının fazla alınması, yaşlılık, sigara ve alkol tüketimi, ciltte bulunan kollajen, elastin ve hyalüronik asit miktarını azaltır. Bu durum, kırışıklık, doku kaybı ve sarkma gibi sorunların ortaya çıkmasına neden olur. Dolgu uygulaması, özel enjektörler yardımıyla bu tür durumların minimize edilmesini ve daha güzel görünüm elde edilmesini sağlar.
DOLGU HANGİ BÖLGELERE YAPILIR?
Elmacık kemiklerine ve çevresine, burun kenarından aşağı doğru inan çizgilere, ağız kenarından çeneye doğru inen çukurlara, dudak içine, dudak üstüne ve dudağın etrafındaki kırışıklıklara, kaşların kaldırılmasına ve herhangi bir asimetriklik varsa bunların düzeltilmesinde, çenenin uzatılmasında, burun ucunun kaldırılmasında, kaş arası çizgilere dolgu uygulanabilmektedir.
DOLGU YAPILDIKTAN SONRA YAPILMASI GEREKENLER
Dolgu işlemi gerçekleştirildikten sonra antiseptik madde kullanılarak cildin temizlenmesi sağlanır. Dolgu uygulaması, kişinin yüzünde yer alan alanın çökme miktarına göre değişkenlik gösterir. Eğer yüzde yer alan çökme miktarı fazla ise birden farklı dolgu maddeleri kullanılarak daha etkili sonuçlar alınır.
Dolgu yaptıran kişilerin dikkat etmesi gereken bazı unsurlar da bulunuyor. Dolgu işleminin ardından kişilerin 3 gün boyunca yoğun fiziksel aktiviteler içinde bulunmaması önem taşır. Dolgu işlemi yapılan bölgede kızarıklık ve şişlik kaybolana dek masaj yapılmaması (hekiminiz aksini belirtmedikçe) ve aşırı sıcak - soğuk ortamlarda bulunulmaması gerekmektedir. Dolgu yaptıran kişilerin yüzünde şişlik, morluk ve kızarıklık görülebilir. Bu durum bir süre sonra kendiliğinden sonlanır. Dolgu yaptıran kişi ertesi gün cilt bakım ürünleri kullanmaya başlayabilir. Dolgu işlemi ortalama 30 dakika kadar sürmekte olup uygulama öncesi anestezik krem sürülerek acı hissi belirgin şekilde azaltılmaktadır.
YÜZ DOLGUSU KALICI MIDIR?
Yüz dolguları, kullanılan dolgu malzemesine bağlı olarak 3 farklı süreyle kişilerin karşısına çıkıyor. Kalıcı olmayan dolgular 1 yıldan kısa, yarı kalıcı dolgular 1 ile 2 yıl arasında, kalıcı dolgular ise 2 yıldan daha uzun bir süre kullanılabiliyor.
DUDAK DOLGUSU NE İŞE YARIYOR?
Yüz bölgesinde en sık dolgu uygulaması talep edilen alan dudaklardır. Dudak dolgusu ile kişilerin dudaklarının dolgun, parlak, nemli ve hacimli görünmesi sağlanır. Dudak dolgusunda kişilerin beklentilerinin yanı sıra yüz orantısına da dikkat edilmektedir. Kişinin yüz yapısı, yaşı, dudakları ile burnu arasındaki mesafe dikkate alınarak işlem gerçekleştirilir. Kalıcılığı yaklaşık 1 yıl süren dudak dolguları, 20 ile 40 dakika arasında uygulanmaktadır. Dudak dolgusu sonrası ödem ve şişliklerin azaltılması için buz kompresi yapılması faydalı olacaktır. Kişiler dolgu işlemi sonrası aynı gün normal yaşamına dönebilmektedir.
DUDAK DOLGUSU YAN ETKİLERİ NELERDİR?
Dudak dolgusu olarak hyraluronik asit temelli dolguları kullanmaktayım. Bu dolguların yan etkileri sıklıkla geçicidir ve genelde birkaç gün içinde sona erer. Enjeksiyon yapılan bölgelerde kanama, şişlik ve morarma, enjeksiyon bölgelerinde hassasiyet gibi hafif yan etkiler, birçok kişide görülebilir. Daha ciddi yan etkilerde ise 10 günden daha uzun süreli şişlik, enfeksiyon, kaşıntıya sebep olan alerjik reaksiyonlar, ülserasyon, yara izi ve sertleşme görülebilir.
YÜZ DOLGUSU KALICI MIDIR?
Yüz dolguları, kullanılan dolgu malzemesine bağlı olarak 3 farklı süreyle kişilerin karşısına çıkıyor. Kalıcı olmayan dolgular 1 yıldan kısa, yarı kalıcı dolgular 1 ile 2 yıl arasında, kalıcı dolgular ise 2 yıldan daha uzun bir süre kullanılabiliyor.
YÜZ ve DUDAK DOLGUSU FİYATLARI
Yüz ve dudak dolgusu fiyatları, gerçekleştirilecek işleme bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Siz de yüz ve dudak dolgusu fiyatları hakkında ayrıntılı bilgi almak ve aklınıza takılan sorulara yanıt bulmak için bizimle iletişime geçebilir, yapacağımız görüşmenin ardından fiyat bilgisi alabilirsiniz.