KOL GERME AMELİYATI
Hızlı kilo kaybeden, bunun yanı sıra yaşın ilerlemesiyle birlikte kolunda sarkma yaşayan kişiler kol germe ameliyatıyla bu sorundan kurtulabilirler. Kasta sıkılaşma spor ve egzersiz yardımıyla yapılabilirken derinin sarkma probleminde spor etkisiz kalmaktadır. Kol germe ameliyatları, sarkmış derinin toplanmasını ve liposuction ile alt kol bölgesinin incelmesini sağlayarak kişilerin kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlamaktadır.
KOL GERME AMELİYATI KİMLERE UYGULANIR?
Tüp mide ameliyatı olan, bunun yanı sıra yüksek oranda kilo kaybına uğrayan kişiler, yaşlanan ve bu nedenle kol kısımlarında sarkma yaşayan kişiler, diyet ya da egzersize rağmen kol kısmında yeterli sıkılaşmayı elde edemeyen kişiler ve kol sarkıklığından rahatsız olan tüm kişiler, kol germe ameliyatlarından faydalanabilir.
KOL GERME AMELİYATI NASIL YAPILIR?
Kol germe ameliyatları farklı şekillerde, farklı tekniklerle kişilere sunulur.
Kısa izle kol germe ya da diğer ismiyle mini kol germe ameliyatında işlemler koltukaltı bölgesinden gerçekleştirilir. Liposuction ile kolun inceltilmesinin ardından fazla deri koltuk altına doğru çekilir. İzin koltukaltında kalmasıyla birlikte görünürlüğü azaltılmış olur.
Standart kol germe ameliyatı, cilt elastikiyetinin aşırı derecede bozulmuş olduğu kişilere uygulanır. Koldaki fazla cilt ve yağ tamamen çıkarılarak düzgün bir görünüm ortaya konur. Koltuk altından dirseğin üstüne kadar gerçekleştirilen kesi, kol iç bölgesinden yapılır. Bu nedenle önden ve arkadan bakıldığında herhangi bir şekilde kesi izi görülmez.
Uzatılmış izle kol germe ameliyatı ise dirsekten kolun üst kısmına kadar uzanan, göğüs yan duvarında da devam eden kesiyi kapsayan tekniktir. Aşırı kol sarkmasına sahip olan hastalara uygulanan bu teknik, hastaların istediği görüntüyü elde etmesini sağlar.
Kol germe ameliyatları, uygulanacak tekniğe bağlı olarak 1 saat ile 2 saat arasında değişkenlik gösterir. Kol germe ameliyatlarının ardından kollar incelir ancak morarma ve şişlik nedeniyle sonuçlar tam fark edilmez. Ödemlerin 6. haftanın sonunda azalmasıyla birlikte değişim göze çarpar.Kol germe ameliyatı sonrasında kişinin kolu sarılı şekilde taburcu edilir. Ameliyat sonrası kişilerin kollarını koltukaltından yükseğe kaldırmaması önerilir.
KOL GERME AMELİYATI İYİLEŞME SÜRECİ NASIL?
Kişinin kollarını fazla kaldırması, koltukaltı bölgesine uygulanan baskıyı artırarak dikişlerin zarar görmesine ve dikişlerin patlamasına neden olabilir. Hastalar ameliyattan 3 gün sonra duş alabilir, 1 hafta sonra normal hayatına dönebilir. Hastaların spora 1,5 aylık sürecin ardından başlaması gerekir.
KOL GERME AMELİYATI SONRASI İZ KALIR MI?
Kol germe ameliyatı yaptırmayı düşünen kişilerin en çok merak ettiği konular arasında da kol germe ameliyatı sonrası iz kalıp kalmadığı oluyor. Kol germe ameliyatı sonrası koltuk altından dirseğe doğru bir iz kalabilir. Bu iz ilk etapta kırmızı, daha sonra soluk ten rengi şeklinde olacaktır.